Wie besluit een tablet aan te schaffen, kijkt meestal alleen naar het besturingssysteem. Logisch ook, als je je bedenkt dat het besturingssysteem een groot onderdeel van je tablet vormt. Het Android besturingssysteem van Google draait op onder andere de Samsung Galaxy Tabs, de LG Pads en de Sony Xperia Tablets. En het iOS besturingssysteem van Apple draait, hoe kan het ook anders, alleen op de iPads van Apple. Laten we Android en iOS eens vergelijken.

Google Play en Apple Store

Het downloaden van apps kan alleen via de winkel die op je tablet is geïnstalleerd. Met een Android besturingssysteem krijg je dus automatisch te maken met de Google Play Store. Hier vind je duizenden apps van de meest uiteenlopende soorten. De Google Play Store betreft dan ook een open platform, wat betekent dat elke ontwikkelaar er toegang toe heeft. En dat is meteen haar zwakte. Want niet alle apps zijn kwalitatief even goed. Zo zijn diverse apps voor de smartphone simpelweg vergroot voor de Android tablet, wat een vreemd, korrelig effect geeft. Bovendien bestaat er een kans op virussen.

Het iOS besturingssysteem van Apple kent een veel strengere procedure voor de ontwikkelaars van apps. Niet iedereen mag namelijk zomaar zijn apps in de Apple Store aanbieden. Omdat Apple hoge eisen aan de kwaliteit van haar producten stelt, worden deze apps eerst aan een grondige analyse onderworpen. Doorstaan ze de test, dan kunnen consumenten ze downloaden in de Apple Store. Maar is de kwaliteit niet goed genoeg, dan worden ze simpelweg geweigerd. Daardoor is de kans op virussen op je iPad nihil en is de kwaliteit van de apps perfect.

Verschil in app aanbod

Veel ontwikkelaars ontwikkelen hun applicaties eerst voor de iPad alvorens ze deze voor de Android tablet ontwikkelen. Dit heeft onder andere te maken met de eisen die Apple aan haar apps stelt, maar ook aan de kwaliteit van de iPad zelf. Zo werkt een fotobewerkingsapplicatie op de iPad anders (en misschien wel beter) dan op een Android tablet. Natuurlijk bepaalt de grootte van je portemonnee ook of je voor een iPad of voor een Android tablet gaat.

Deel dit bericht op Social MediaTweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Facebook
Facebook
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest