iPad Air abonnement

Op steeds meer locaties in binnen- en buitenland kom je zogenaamde Wi-Fi netwerken tegen. Wat is Wi-Fi, waar kun je het voor gebruiken, wat heb je ervoor nodig en hoe werkt het? Wi-Fi (vaak gewoon geschreven als “wifi”) staat voor “Wireless Fidelity” oftewel “Draadloze Getrouwheid”. Wi-Fi kennen we allemaal als draadloos netwerk. Als je thuis een draadloos netwerk hebt, is dat in de meeste gevallen ook een vorm van een Wi-Fi netwerk. Middels een draadloos netwerk kun je draadloos verbinding maken met een netwerk of in de meeste gevallen met het internet. Dit kan bijvoorbeeld met een computer of laptop, maar steeds vaker ook met een mobiele telefoon en natuurlijk met je iPad Air.

De beste iPad Air aanbiedingen vind je snel en eenvoudig in onze prijsvergelijker!

[mq-productvergelijking filter=”ipad air”]

Om van Wi-Fi netwerken gebruik te kunnen maken moet je iPad uitgerust zijn met Wi-Fi ondersteuning; dat zijn ze tegenwoordig allemaal. Dit kan een Wi-Fi draadloze netwerk kaart zijn, maar ook een ingebouwde ondersteuning. Als je thuis een draadloos Wi-Fi netwerk aan wilt leggen, is er ook een draadloze router nodig. Dit apparaat zorgt ervoor dat je internet verbinding draadloos bereikbaar is. Op de meeste draadloze routers is het mogelijk om met meerdere gebruikers tegelijk ingelogd te zijn. De draadloze router maakt het vaak dus ook mogelijk één internet verbinding draadloos te delen met meerdere gebruikers. Indien je thuis al een draadloos Wi-Fi netwerk hebt liggen, kost het gebruik ervan verder niets (alleen de privé internetkosten van het iPad Air abonnement).

Er zijn tegenwoordig ook vele openbare draadloze netwerken, welke “hotspots” worden genoemd. Vaak zijn deze te herkennen aan het Wi-Fi icoon. De meeste restaurants, cafés, hotels, stations, vliegvelden, grote openbare gebouwen en zelfs in treinen en vliegtuigen zijn ermee uitgerust. Vaak is dit gratis, soms moet ervoor betaald worden. Hoe vaak gebeurt het wel niet dat je snel even spiekt op je telefoon of je nog berichtjes hebt via een lokale Wi-Fi hotspot, omdat je over je databundel heen zit? Sommige mensen gaan er zelfs speciaal voor naar locatie: een McDonalds of StarBucks bijvoorbeeld, leent zich hier uitstekend voor. Wi-Fi is een zogenaamde standaard voor coderen/encrypten, samengevat als “certificaat” die de veiligheid van het netwerk verzekert. Vandaar “Draadloze Getrouwheid”. Ook gebruik maken van Wi-Fi op je Air? De iPad is hier standaard mee uitgerust. Zo maak je verbinding met internet via Wi-Fi netwerken en betaal je hier dus niets extra’s voor.

Wil je toch meer online zijn met je iPad Air? Overweeg dan om een iPad Air te nemen waarop je ook “Cellular” hebt. Dit is eigenlijk gewoon een iPad Air met een simkaart, waardoor je gebruik kunt maken van een data-abonnement. Hiermee ben je dus altijd en overal via internet bereikbaar.

Deel dit bericht op Social MediaTweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Facebook
Facebook
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest