iPad Air specificaties

Gelukkig voor Apple viel er aan eerdere iPads nog wel wat te verbeteren. De nieuwe iPad heet niet voor niets Air. Een onderscheidende factor is zijn gewicht. Zo licht als een veertje, kun je stellen. De Air is maar liefst 183 gram lichter (een afname van maar liefst 28%) dan de vorige iPad en bijna 200 gram met de oudste en dat merk je meteen als je hem oppakt. Wat daarbij ook helpt is dat de dikte iets is afgenomen, wat de ergonomie ten goede komt. De iPad Air ligt simpelweg een stuk lekkerder in de hand dan de oudere iPads. Het grote model gebruikte al drie jaar lang dezelfde behuizing en sinds de 3e generatie is hij ook nog eens een stukje zwaarder dan vroeger. Hoewel Windows-tablets met x86-hardware in de regel nog wat zwaarder zijn, zijn er aan de Android-kant een heleboel tablets die een stuk slanker en lichter dan de iPad zijn.

De beste iPad Air aanbiedingen vind je snel en eenvoudig in onze prijsvergelijker!

[mq-productvergelijking filter=”ipad air”]

Daarnaast vindt er binnen de tabletmarkt een verschuiving plaats naar kleinere schermformaten, waardoor grotere tablets door consumenten eerder als te groot en zwaar bestempeld zullen worden. De iPad Air is hiermee een gat in de markt. Qua verbinding gaat de Wi-Fi er bij de Air ook met sprongen op vooruit: de nieuwe iPad is maarliefst twee keer zo snel. Alle eigenschappen nog even op een rijtje, voor een goed overzicht van de verbeteringen en veranderingen die Apple qua uiterlijk heeft doorgevoerd: de nieuwe iPad Air heeft een 9.7 inch beeldscherm. Dit is hetzelfde vergeleken met de iPad 4, en bij de iPad mini was dit 7.9 inch. Dit is natuurlijk logisch, omdat deze kleiner is. Hoe zit het met de lengte?

De iPad mini is logischerwijs de kleinste met 134mm, dus laten we deze even achterwege bij de uiterlijke specs. De iPad Air gaat er met slechts 1mm op vooruit ten opzichte van zijn voorganger: respectievelijk 240 en 241mm. De breedte? 170mm vs. 185mm van de iPad 4. De dikte? 7.5mm vs. 9mm. De iPad Air mag dus met stip “light as a feather” worden genoemd. Het gewicht liegt er ook niet om: 469 gram daar waar de iPad 4 nog 652 gram weegt. De iPad 4 eruit en de iPad Air erin, zou je denken. Maar niets is minder waar. Apple houdt de 4 beschikbaar, zodat de consument zelf kan kiezen aan welke specificaties er meer waarde worden gehecht. Ben jij een innovator, of blijf je liever bij het vertrouwde? Bij Apple faciliteren ze het beiden.

Deel dit bericht op Social MediaTweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Facebook
Facebook
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest